Fensmarkskolen

1 of 7
2 of 7
3 of 7
4 of 7
5 of 7
6 of 7
7 of 7

Hvordan kan design benyttes som et redskab til, at forbedre kommunikationen og gøre dagen mindre stressende, på en specialskole for børn med Autismespekter syndrom?

Fensmarkskolen

topic
Udvalgte / Undervisning & institution
year 2017

Fensmarkskolen ønskede sig et nyt ankomst- og venteområde, som skulle gøre hverdagen lidt lettere for elever og lærere. Hver morgen og eftermiddag er stressniveauet højt i ankomst- og venteområdet, der fungerer som et knudepunkt til resten af skolen, når de 100 elever og 100 lærer ankommer og tager af sted.

Rosan Bosch Studio har udviklet et innovativt formidlings- og designkoncept til ankomst- og venteområdet, i form af et siddemøbel med differentierede rumligheder, med udgangspunkt i elevernes særlige behov som omdrejningspunkt for designet.

Rosan Bosch Studio har også udviklet en ny overordnet visuel kommunikationsstrategi, med fokus på rene linjer, logik og en ’grøn tråd’. Lærer/elev formidling er nu baseret på logisk opdelte farvesatte rammer.  Samtidig er naturen blevet trukket ind i rummet, i form af en grøn tråd, der binder designkonceptet sammen på tværs af rummet. Grafisk design på dørene, med udgangspunkt i anvendte ’PECS’ symboler sikrer nu, at børnene har lettere ved at navigere ud i skolen, fordi de kan genkende, hvad der gemmer sig bag dørene.

Resultatet er et ankomstrum med rumligheder til differentieret ophold, hvor der er plads til både leg og interaktion og, hvor der er plads til at søge ro. Designet til ankomstrummet tager både højde for akustik, robusthed, rengøring og er samtidig indbydende i form og farve.