Liceo Europa

Mountain cave / Photo: Kim Wendt
Mountain cave / Photo: Kim Wendt
1 of 8
Mountain landscape / Photo: Kim Wendt
Mountain landscape / Photo: Kim Wendt
2 of 8
Organic table / Photo: Kim Wendt
Organic table / Photo: Kim Wendt
3 of 8
Mountain cave / Photo: Kim Wendt
Mountain cave / Photo: Kim Wendt
4 of 8
Sitting landscape / Photo: Kim Wendt
Sitting landscape / Photo: Kim Wendt
5 of 8
Game space / Photo: Kim Wendt
Game space / Photo: Kim Wendt
6 of 8
Reading tube / Photo: Kim Wendt
Reading tube / Photo: Kim Wendt
7 of 8
Plan Drawing / Rosan Bosch Studio
Plan Drawing / Rosan Bosch Studio
8 of 8

Liceo Europa leads the way in education for 21st century learners through an innovative new preschool design

Liceo Europa

topic
Featured / Teaching & institution
year 2016

Rosan Bosch Studio has designed a new holistic learning environment for the preschool at Liceo Europa in Zaragoza, Spain. The dynamic learning environment is designed in detail with a focus on supporting the educational institution’s applied pedagogy ‘Multiple Intelligences’, based on a unique concept design that accommodates children’s need to learn and develop based on a combination of different learning styles.

Rosan Bosch Studio has designed challenging custom-made furnishings in different learning zones with room for the individual student to facilitate differentiated learning in a kinder garden, where the physical space is one of the most important tools for educational development.

Instead of a classic classroom setup with desks and chairs, a landscape consisting of a cave in a big mountain, a valley and sand dunes where toys and books can be stored and a desert with flexible furnishing now form the setting for many different types of formal and informal learning situations.

Learning through the body with hands-on learning, physical challenge, teamwork and exposure to music and art are just a few of the learning styles considered integral to young children’s education at the school. Generous capacity for these learning styles has been built into the indoor and outdoor learning environment. By offering overlapping and differentiated learning zones containing areas for knowledge sharing, inspiration and personal challenge, the design supports, develops and engages each young student.

The building fit out includes 650 m2, and has a capacity for 200 students in KG. The design concept is a high quality and forward-looking design solution that meets international standards based on a strong visual identity, with reference to the local culture.

Read what the press wrote here